Metingen Project Wendsprong voltooid

Het is zover, we hebben alle metingen voor het project Wendsprong voltooid. Er hebben in totaal 174 proefpersonen aan dit onderzoek meegedaan. Dat waren LO docenten met 2-5 jaar werkervaring, LO docenten met meer dan 10 jaar werkervaring, 1e jaars LO studenten, 4e jaars LO studenten en turntrainers met meer dan 10 jaar werkervaring.

Bedankt allemaal!

Alle proefpersonen hebben videobeelden bekeken van leerlingen die tijdens de LO les de wendsprong doen. Hierbij moest de proefpersoon vertellen wat hij/zij zou doen als hij/zij die les zou geven. Het kijkgedrag werd gemeten en via een vragenlijst werd de ervaring, eigen vaardigheid, visie en kennis over de wensprong in kaart gebracht.

We zijn erg benieuwd naar de resultaten! Want keken ervaren docenten anders dan beginnende docenten? Werden er meer of andere interventies benoemd? Hoeveel aandacht was er voor het ‘bewegen verbeteren’ en hoeveel voor ‘bewegen regelen’ of ‘bewegen beleven’? Welke invloed heeft eigen vaardigheid, visie en kennis hierop? En wat zijn de verschillen tussen de generiek opgeleide LO docenten en de specifiek opgeleide turntrainers? Deze en meer vragen gaan we de komende tijd beantwoorden.

Het kijkgedrag van een proefpersoon wordt gemeten tijdens het onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: