Gezocht: LO docenten en studenten en turncoaches

Het oog van de meester verwijst naar de vaardigheid waarover docenten in het bewegingsonderwijs beschikken om nauwkeurig te observeren hoe leerlingen bewegingsactiviteiten uitvoeren. Dit is een onmisbare schakel in het realiseren van kwalitatief hoogwaardig bewegingsonderwijs. Een nauwkeurige observatie is een cruciale voorwaarde voor het geven van adequate leerhulp. In dit onderzoek gaan we kijken hoe goed docenten in het bewegingsonderwijs kunnen observeren en wat de invloed van ervaring, kennis en eigen vaardigheid hierop is (meer info: Project 1 – Perceptuele bekwaamheid in kaart brengen). Daarom zijn we op zoek naar proefpersonen!

We zijn op zoek naar:

  • 1e jaars LO studenten
  • 4e jaars LO studenten
  • LO docenten met 2-5 jaar ervaring
  • LO docenten met meer dan 10 jaar ervaring
  • turncoaches met meer dan 10 jaar ervaring

Wat houdt meedoen in?

Als proefpersoon zal je een aantal filmpjes te zien krijgen van leerlingen tijdens de gymles. Bij de filmpjes krijg je vragen die gaan over wat jij zou doen als jij deze les gaf. Tijdens het kijken naar de filmpjes krijg je een speciale bril op die registreert waar je naar kijkt. Na afloop zal je ook een vragenlijst invullen over o.a. je ervaring met lesgeven en je eigen vaardigheid. Het onderzoek zal plaatsvinden op de Calo (voor studenten) of op je eigen school (voor docenten) en zal in totaal maximaal 1 uur duren.

Let op! Tijdens het onderzoek kun je niet een eigen bril op. Het dragen van lenzen is geen probleem. Dus als je een bril draagt en geen lenzen hebt kun je helaas niet meedoen.

Heb je interesse? Meld je aan via onderstaande link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: